Foto: krf.no

I går tente vi ett lys for glede. Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede. Mens vi venter på å tenne lysene for lengsel, håp og fred, koser vi oss med den retoriske adventskalenderen der vi tar en titt på taler vi liker. Ikke alltid fordi vi nødvendigvis er enige med avsenderen, men fordi vi synes retorikken er god.

Et av høstens store politiske dramaer var KrFs veivalg. Et valg preget av både glede, lengsel, håp og fred da Knut Arild Hareidetente et lys for et utradisjonelt valg til KrF å være. Noen vil kanskje si han kastet en brannfakkel da han åpnet opp for et regjeringssamarbeid med venstresiden.

Det offentlige ordskiftet har endret seg med inntoget av sosiale medier. Det er en hårfin grense mellom ytringsfrihet og ytringsansvar. Hareides utspill førte til et vell av reaksjoner. Debatter, meningsutvekslinger og til slutt demonstrasjoner. Mye av valget dreide seg om en formulering i en lov. For ord er ikke bare ord. Hvordan du formulerer deg betyr noe.

For å si som Hareide sjøl: «Også her ser vi at de kreftene som splitter, har vokst seg sterkere, fått mer makt. Så sier noen: Det er bare ord. Bare retorikk. Bare sosiale medier. Men vi vet bedre. Vi vet at ord skaper handling. Vi vet at ord gjør noe med oss – med dem som settes i bås. Vi vet at ord endrer oss. Og at de endrer Norge».

Vi er så hjertens enige, Knut Arild. Og når du runder av på bibelsk vis med en avslutning som praktisk talt sier ”den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livsens lys”, er det ikke annet enn rørende.

 

 

Please follow and like us:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *