Det går mot lokalvalg og vi regner med det går en kule varmt over kjøkkenbordene i det ganske land. Er eiendomsskatten et onde, eller er den et gode? Skal vi bruke på penger på gratis mat i skolen, eller skal vi verne om den kjære matpakka? Er bompenger djevelens verk, eller er det en kjærkommen inntektskilde?

Uansett hvor du står så har vi tre triks som garantert vil hjelpe deg til å få meningsmotstanderen over på din side:


1.Ta utgangspunkt i motpartens argumenter

Å ha innsikt i saken skader aldri. Sett deg godt inn i argumentene til motparten, lytt og anerkjenn de gode poengene de måtte ha og de dere har til felles. Klarer du det, vekker du også tillit som er avgjørende for å få folk over på din side.  


2. Strukturer argumentene dine

Begynn alltid med det nest svakeste argumentet, litt for å varme opp og komme i gang. Deretter presenterer du det svakeste argumentet før du slår til med det sterkeste. Det er heller ingen tilfeldighet at det tas utgangspunkt i tre argumenter, noe som gjør det lettere å holde oversikten både for deg selv og den du snakker til  Har du flere argumenter, kan du følge samme fremgangsmåte og plassere dem i tre kategorier. 


3. Balanser historier og fakta

Når vi argumenterer induktivt trekker vi en slutning fra det enkelte til det allmenne. Et eksempel kan være noen som hevder at alle offentlige sykehjem er dårlige basert på en personlig erfaring. Slike personlige historier er selvfølgelig viktige. Dette er historier som gir viktige perspektiver, viser konsekvensene av politikken som føres og som appellerer til følelsene våre. Desto viktigere er det derfor at vi underbygger disse argumentene med i andre saks- og faktaopplysninger slik at vi appellerer både til følelsene og fornuften. 

Funker ikke dette, så kan det rett og slett være at du har møtt bedre argumenter. Og husk, det står alltid respekt av de som våger å skifte standpunkt etter innsiktsfulle debatter. 

Bruk stemmen din – godt valg!


Please follow and like us:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *