Donald Trump hater vindmøller. Hater dem. De dreper fugler. Mange fugler. De er drapsmaskiner. Og fuglene, de dreper vindmøllene. Det er en slagmark. Hvem kommer vel ikke i retorisk adventsstemning av dette?

Denne talen som Trump holdt i Montana, oppsummerer på mange måter kjennetegnene for hans talestil: et lite vokabular, korte setninger, enkle ord, gjentakelser og etterlikninger – nesten som et standup-show. Mange vil nok kanskje si at denne stilen ikke er en president verdig, men det er nettopp denne talestilen som har ført han dit han er i dag. Trump snakker ikke som en president, han snakker ikke som eliten, men som en mann av folket – uten filter – og dermed blir han av mange oppfattet som autentisk.

Vi kan ikke påstå at talens innpakning eller at innholdet er særlig vakkert, og vi kan vri oss i smerte av enkelheten og av generaliseringene, men Trump snakker ikke til oss. Han snakker til folka i Montana, til folka som jobber i kullindustrien og dermed legger han ingen fingre mellom. Han er seg selv, han forleder (tilsynelatende) ingen, han sier hva han mener og publikum – de elsker det!

Klikk på bildet under, og se videoen!

Please follow and like us: