Det er lett å tenke at retorikk er noe bare politikere sysler med, men sannheten er at vi alle sysler med retorikk hver eneste dag. Du bruker retorikk når du prøver å få samboeren til å forstå at tiltakene fra helsemyndighetene har noe for seg. Du bruker retorikk når du sitter i et jobbintervju og skal overbevise folka på andre siden av bordet om at du er riktig for jobben. Du bruker retorikk når du forhandler lønn med sjefen, og du bruker retorikk når du må fortelle dine ansatte at du må permittere dem. 

Vi bruker retorikk hele tiden, ofte ubevisst. Det handler ikke bare om hva vi sier, men om måten vi sier noe på. Jo mer bevisst vi er på egen retorikk, jo lettere blir det å gå kontrollert inn i de situasjonene vi møter. Og det er når vi har kontroll at vi oppnår effekt. 

4 gode grunner til å lære mer om retorikk.

·      Retorisk kunnskap gjør deg i stand til å analysere de ulike kommunikasjonssituasjonene du skal inn i, slik at du kan gå inn i dem med en tydelig strategi og et tydelig mål. 

·      Retorisk kunnskap setter deg i stand til å forstå den du snakker til. Det er først når vi lytter at vi blir hørt.  

·      Retorikken gir deg helt konkrete verktøy til hvordan du kan jobbe med både argumentasjon, formuleringer og kroppsspråk for å påvirke i den retningen du ønsker. 

·      Retorikken setter deg i stand til å vurdere andre kritisk, og til å bli oppmerksom på svake argumenter og ugyldige resonnementer. 

Kunnskap om retorikk gir makt. Makt til å mene, makt til å kritisere og makt til å påvirke.

Vi tilbyr foredrag, kurs og individuell trening slik at du kan bli en bedre retorisk utgave av deg selv. Akkurat nå jobber vi intenst med å gjøre flere kurs tilgjengelig online. Ta en kikk på nettsiden vår, som har fått et lite ansiktsløft den siste tiden. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du er interessert i å lære mer om retorikk.

Det er tøffe tider for små bedrifter, så ikke nøl med å ta kontakt dersom du eller organisasjonen din er interessert i å lære mer om retorikk.

Vi heier litt ekstra på alle småbedrifter der ute <3

https://www.nrk.no/ytring/farvel-til-smabedriftene-1.14957248?fbclid=IwAR2TjGf0Y370j2F5i11F-RzDmRBmgppTiGEFFu2KEnpzipoVxoyajkYWjBc


Please follow and like us: